Suradnja s Gradskom knjižnicom


2022.

24. ožujka - istraživačka nastava - Leksikografija


21. ožujka - Svjetski dan poezije, gostovanje u radioemisiji Čitateljski kutak


Valentinovo -  Duga je tradicija obilježavanja Valentinova u sinergiji Srednje škole Delnice i Knjižnica Delnice. Raznolikost tema i izvedbi obilježile su taj dan, pa tako i danas. Opet malo drugačije. Učenice su pronašle ljubavne pjesme u kojima se spominju muška imena poput Matije, Zorana, Ante, Hrasta, Saše, ali i Brada Pitta. Pripremile su i dva kviza s poznavanjem glazbe i poznatih lektirnih i filmskih parova. Imali smo priliku saznati i neke nove zanimljivosti o Valentinovu te ga, na neki način, demistificirati. Uz ravnateljicu knjižnice Indiru Rački Joskić sudjelovali su učenici 3.a i 3.a te profesorice Tihana Hrg i Jasminka Lisac. Zahvaljujemo na gostoprimstvu!Mjesec knjige 2021. 

Čitateljski maraton

I ove godine naši su učenici obilježili Mjesec knjige u Čitateljskom maratonu - naglasak je bio na hrvatskim autorima. Jednominutna čitanja moguće je poslušati na poveznicihttps://knjiznica-delnice.com/minuta-citanja-online-citateljski-maraton-2021/, a sudjelovao je 3.a razred.

Strip u književnosti

2. lipnja 2021. učenici 2.b u  Odjelu za mlade Gradske knjižnice proučavali su kultni strip Alan Ford i tražili elemente intertekstualnosti. Pronašli su epizode povezane s Homerovom Ilijadom, uočili karakterna obilježja glavnog lika Broja Jedan (škrtost), poveznicu s povijesnim događajima poput Bitke kod Marathona, satiričan ton u odabiru imena epizodnih likova (general War), a nasmijale su ih svevremenske uzrečice kultnog lika Grunfa poput Tko hoda, ne trči. Poanta - čitajmo! Bilo što - razvijamo kriterije i širimo spoznaje.

Podjela zahvalnica 2.a razredu

31. svibnja 2021. u novoj Gradskoj knjižnici Janet Majnarich održana je podjela zahvalnica učenicima 2.a razreda koji su, unatoč korona godini, bili vrlo vrijedni, aktivni i sudjelovali u brojnim manifestacijama, natječajima, sijelima, emisijama i sl. Tako je Katarina Frković sudjelovala na Festivalu KAJ u Krapini, Ivona Kalčić na Goranskom sijelu, Fran Šamec, Luis Ferderber, Nika Štimac i Anja Didović na međunarodnom festivalu booktrailera sa uratkom Sestrica s jezera, a Ivica Cuculić na Europi u školi predložen je za državnu razinu. Svi navedeni učenici kao i Krešimir Grgurić, Luka Barićevac, Tin Tadej, Jakov Štimac, Lea Grgurić, Klara Andlar Kezele, Ana Delač, Martina Kauzlarić i Klara Jedriško dobili su priznanje na natječaju Pišem ti pismo. Bila je to prigoda i za prošetati novom knjižnicom i kutkom za mlade. O dojmu koji je ostavila na učenike znakovito govori usklik -WOW!

Bili smo na otvorenju nove knjižnice 7. svibnja 2021.!


Čitateljski maraton uz Mjesec knjige 2020. i projekt Razlistaj se - učenici čitaju o ekologiji 

https://drive.google.com/drive/folders/1gJGisnJm67s2kunkfGL2PCZw7ChC8bNf?usp=sharing 

Čitateljski kutak - gostovanje u emisiji uz Valentinovo, 2021. na temu Ljubav i boli 

https://rgk.hr/radio%20emisije/Citateljski%20kutak%20-%2017.2.2021.mp3

Valentinovo, 2017.  Ne daj da nam ljubav bude navika

Osluhnimo ritam srca, Valentinovo 2016.


© 2021 WEBX agencija. Ulica kralja Zvonimira 7, 10 000 Zagreb, Hrvatska
Izradio Webnode
Izradite web-stranice besplatno! Ova web stranica napravljena je uz pomoć Webnode. Kreirajte svoju vlastitu web stranicu besplatno još danas! Započeti